Lars Olofsson punkt se

Innehåll

Foto

Tankar och åsikter om teknik, programvara, film och annat som just nu intresserar en programvaruingenjör från Lund.

Kontakta mig

  • kuverte-postadress

Sök i teknikbloggen

Om webbplatsen

Teknik

B2Evolution PHP MySQL Apache

Webbstandarder

Valid XHTML 1.0 Valid CSS

Copyright © Lars Olofsson
2003-2008

ämne

Windows 7 för hela slanten

Postat 2009-10-23, kl 16:09 • Ämne: Windows

Windows 7 har nått butikshyllorna. Sjuan ska locka användare som ratat Windows Vista att slutligen överge Windows XP och uppgradera. Jämfört med Windows Vista är Windows 7 däremot ingen större revolution.

[Windows 7 logo

Under skalet är Windows 7 en relativt blygsam uppgradering som putsar och optimerar de stora förändringarna som introducerades med Windows Vista. Alla applikationer som fungerar på Vista ska också gå att köra på Windows 7. Dessutom utlovas bättre kompatibilitet med program skrivna för Windows XP med hjälp av virtualiseringsteknik.

Användargränssnittet har kryddats med en mängd kosmetiska förändringar. Bland annat fler Aero-effekter och ett nytt sätt att hantera genvägar till applikationer och öppna fönster. Aktivitetsfältet och snabbstartsfältet har slagits samman och blivit mera applikationsorienterat. Flera medföljande program har gjorts om i samma stil som Office 2007.

Hårdvarukraven är nästan identiska med vad som krävdes för att köra Windows Vista för tre år sedan. Den stora skillnaden är att Windows 7 kräver 1GB minne - dubbelt så mycket som Windows Vista. Men i praktiken var det aldrig någon speciellt trevlig upplevelse att köra Vista med mindre än 2GB RAM. En stor del av kritiken mot Windows Vista handlade i grund och botten om att det var för resurskrävande för äldre datorer.

Windows 7 är bättre anpassat till den nuvarande generationen datorer. Dessutom verkar det stabilt och välfungerande redan från början. Äntligen!

Andra bloggar

Andra bloggar om: ,

Kommentarer och Trackbacks

Det går bara att lämna kommentarer och trackbacks till inlägg som publicerats de senaste 30 dagarna. Jag har tyvärr tvingats införa denna begränsning för att minska mängden reklam-kommentarer.

Teknikblogg

Detta är en blogg som handlar om datorteknik, programvara, systemutveckling, säkerhet, vetenskap och annat diverse skoj som råkar intressera för tillfället.

Jag är obotligt nyfiken och skriver bland annat om nyheter, lärdomar, teknikskvaller, analyser och praktiska tips.

sidfot