Lars Olofsson punkt se

Innehåll

Foto

Tankar och åsikter om teknik, programvara, film och annat som just nu intresserar en programvaruingenjör från Lund.

Kontakta mig

  • kuverte-postadress

Sök i teknikbloggen

Om webbplatsen

Teknik

B2Evolution PHP MySQL Apache

Webbstandarder

Valid XHTML 1.0 Valid CSS

Copyright © Lars Olofsson
2003-2008

ämne

Microsofts böter uppe i 15,6 miljarder

Postat 2008-02-28, kl 00:24 • Ämne: Microsoft, Ekonomi

Microsofts ovilja att lämna ut information om Windows serverprotokoll kostar nu företaget ytterligare 8,4 miljarder kronor i böter. EU har begärt att Microsoft släppa dokumentation som visar hur Windows-klienter och servrar kommunicerar på det lokala nätverket.

Computer Sweden: "Med det bötesbelopp på 4,6 miljarder kronor som Microsoft ålagdes i höstas efter ett beslut i EG-domstolens förstainstansrätt, och en tidigare utdömd straffavgift om 2,6 miljarder kronor har de totala böterna för Microsoft nu hamnat på 15,6 miljarder kronor.
– Microsoft var det första bolag i EUs femtioåriga historia av konkurrensreglering som kommissionen blivit tvungen att bötfälla för att inte ha följt ett konkurrensbeslut."

Microsoft har gjort flera försök att blidka EU-kommissionen med olika åtgärder som nästan, men inte riktigt, är vad som efterfrågas. De har släppt en till sidor räknat stor mängd information, erbjudit gratis konsulttimmar och till och med erbjudit att släppa källkoden.

Strategin går ut på att helt enkelt betala de böter som det kostar att bryta mot lagen och fortsätta att försöka trötta ut EU-kommissionen med politiska påtryckningar och halvhjärtade erbjudanden. Under tiden kan Microsoft utnyttja sina konkurrensfördelar för att skaffa sig en starkare ställning på servermarknaden.

Andra bloggar

Andra bloggar om: , , , ,

Tidigare inlägg

2006-07-12 : Microsoft får böta 2,6 miljarder

Kommentarer och Trackbacks

Det går bara att lämna kommentarer och trackbacks till inlägg som publicerats de senaste 30 dagarna. Jag har tyvärr tvingats införa denna begränsning för att minska mängden reklam-kommentarer.

Teknikblogg

Detta är en blogg som handlar om datorteknik, programvara, systemutveckling, säkerhet, vetenskap och annat diverse skoj som råkar intressera för tillfället.

Jag är obotligt nyfiken och skriver bland annat om nyheter, lärdomar, teknikskvaller, analyser och praktiska tips.

sidfot