Lars Olofsson punkt se

Innehåll

Foto

Tankar och åsikter om teknik, programvara, film och annat som just nu intresserar en programvaruingenjör från Lund.

Kontakta mig

  • kuverte-postadress

Sök i teknikbloggen

Om webbplatsen

Teknik

B2Evolution PHP MySQL Apache

Webbstandarder

Valid XHTML 1.0 Valid CSS

Copyright © Lars Olofsson
2003-2008

ämne

Telia slarvade bort tre veckors e-post

Postat 2008-01-08, kl 21:27 • Ämne: E-post

En havererad e-postserver hos Telia har avslöjat häpnadsväckande brister i hanteringen av kundernas e-post. Den senaste fungerande säkerhetskopian för ca 30 000 konton är hela tre veckor gammal.

SvD: "För kunderna innebär det att för den som bara använder webmailfunktionen så saknas alla brev från 15 december och framåt. [...] Telia kan inte uppskatta hur många e-brev som är borta. Men den trasiga servern hanterade alltså 300 000 konton och av dessa är det omkring 10 procent som bara öppnas via webmail. Det betyder att breven på cirka 30 000 konton är borta. "

Även om man kan minimera riskerna med hjälp av speglade diskar, reservservrar och annan redundans kan slarv med säkerhetskopieringen visa sig fullständigt katastrofal. Inget hårdvarufel i världen kan bortförklara att en erfaren operatör som Telia saknar tre veckors säkerhetskopior för den mest fundamentala tjänsten i hela utbudet.

Uppdaterat 2008-01-31: TechWorld Säkerhet - Telias mejltjänst nere igen

Andra bloggar

Andra bloggar om: , ,

Tidigare inlägg

2006-12-29 : Gmail tappade bort e-post

Kommentarer och Trackbacks

Det går bara att lämna kommentarer och trackbacks till inlägg som publicerats de senaste 30 dagarna. Jag har tyvärr tvingats införa denna begränsning för att minska mängden reklam-kommentarer.

Teknikblogg

Detta är en blogg som handlar om datorteknik, programvara, systemutveckling, säkerhet, vetenskap och annat diverse skoj som råkar intressera för tillfället.

Jag är obotligt nyfiken och skriver bland annat om nyheter, lärdomar, teknikskvaller, analyser och praktiska tips.

sidfot