Lars Olofsson punkt se

Innehåll

Foto

Tankar och åsikter om teknik, programvara, film och annat som just nu intresserar en programvaruingenjör från Lund.

Kontakta mig

  • kuverte-postadress

Sök i teknikbloggen

Om webbplatsen

Teknik

B2Evolution PHP MySQL Apache

Webbstandarder

Valid XHTML 1.0 Valid CSS

Copyright © Lars Olofsson
2003-2008

Försvarets Radioanstalt (FRA) har nu världens femte snabbaste superdator till sitt förfogande. Den har mer än dubbla kapaciteten jämfört med Nationellt Superdatorcentrum i Linköping.

Computer Sweden: "Både Nationellt Superdatorcentrum i Linköping och Försvarets Radioanställt (FRA) har i november invigt nya superdatorer och FRAs anläggning med 13 728 processorer ska enligt top500.org klara 102,8 teraflops. Det innebär att de svenska spionerna nu har världens femte snabbaste superdator medan NSC hamnar på 23e plats med 6 400 processorer som har maxprestanda på 44,4 teraflops"

Vad har då den svenska militären för nytt av en så kraftfull dator? Antagligen kommer den att användas till att forcera krypterade meddelanden, köra strategiska simuleringar och avlyssna din internet- och teletrafik.

För om Odenbergs FRA-förslag går igenom kommer all teletrafik att systematiskt avlyssnas och analyseras av Försvarets Radioanstalt. Då behövs det en ordenlig maskin för att driva Sveriges ECHELON.

Kommentarer och Trackbacks

Det går bara att lämna kommentarer och trackbacks till inlägg som publicerats de senaste 30 dagarna. Jag har tyvärr tvingats införa denna begränsning för att minska mängden reklam-kommentarer.

Teknikblogg

Detta är en blogg som handlar om datorteknik, programvara, systemutveckling, säkerhet, vetenskap och annat diverse skoj som råkar intressera för tillfället.

Jag är obotligt nyfiken och skriver bland annat om nyheter, lärdomar, teknikskvaller, analyser och praktiska tips.

De senaste inläggen

sidfot