Lars Olofsson punkt se

Innehåll

Foto

Tankar och åsikter om teknik, programvara, film och annat som just nu intresserar en programvaruingenjör från Lund.

Kontakta mig

  • kuverte-postadress

Sök i teknikbloggen

Om webbplatsen

Teknik

B2Evolution PHP MySQL Apache

Webbstandarder

Valid XHTML 1.0 Valid CSS

Copyright © Lars Olofsson
2003-2008

ämne

Apples kopieringsskydd

Postat 2007-10-31, kl 19:55 • Ämne: Apple

Mac OS X Leopard klarar sig utan den ständiga kontroll som Windows-användare har fått vänja sig vid. Istället har Apple valt att göra själva förpackningen mycket svår att förfalska.

MacWorld: "Apple har inget kopieringskydd inbyggt i Mac OS X utan litar på att de som finner systemet användbart faktiskt vill göra rätt för sig. [...] trycket som Apple använt för att skapa det hologram som pryder framsidan gör det omöjligt att scanna bilden. Vi kan inte veta säkert om detta är resultatet av den teknik som krävs för att åstadkomma hologrammet, eller om Apple medvetet designat trycket för att försvåra för eventuella piratkopierare som annars kanske hade försökt sälja kopior av systemet i askar som ser ut som originalet."

Månar man om att göra det enkelt och trevligt för kunderna är detta rätt metod. Hologram kräver en hel del resurser att förfalska och ger ett bra skydd mot oärliga återförsäljare. Dessutom blir förpackningen nästan ruskigt snygg.

Microsoft har använt samma teknik för att göra det svårare för att förfalska installationsskivorna med Office och Windows Vista. Skillnaden är att Microsoft inte har ett dugg förtroende för att kundernas ärlighet heller.

Kommentarer och Trackbacks

Det går bara att lämna kommentarer och trackbacks till inlägg som publicerats de senaste 30 dagarna. Jag har tyvärr tvingats införa denna begränsning för att minska mängden reklam-kommentarer.

Teknikblogg

Detta är en blogg som handlar om datorteknik, programvara, systemutveckling, säkerhet, vetenskap och annat diverse skoj som råkar intressera för tillfället.

Jag är obotligt nyfiken och skriver bland annat om nyheter, lärdomar, teknikskvaller, analyser och praktiska tips.

sidfot