Lars Olofsson punkt se

Innehåll

Foto

Tankar och åsikter om teknik, programvara, film och annat som just nu intresserar en programvaruingenjör från Lund.

Kontakta mig

  • kuverte-postadress

Sök i teknikbloggen

Om webbplatsen

Teknik

B2Evolution PHP MySQL Apache

Webbstandarder

Valid XHTML 1.0 Valid CSS

Copyright © Lars Olofsson
2003-2008

ämne

IOK vill stoppa Pirate Bay

Postat 2008-08-19, kl 18:00 • Ämne: The Pirate Bay

Internationella Olympiska Kommittén (IOK) har uppmanat den svenska regeringen att se till att The Pirate Bay inte sprider inspelningar från OS i Peking. Detta är en smula ironiskt med tanke på att kineserna är något av inofficiella världsmästare i piratkopiering.

DN: "IOK är allvarligt bekymrad och ser intäkter flyga i väg i form av utebliven dvd-försäljning och rättigheter till olika tv-bolag att lägga upp invigningen på sina sajter."

Att regeringen kan censurera webbsidor ses som en självklarhet i många diktaturer. Tyvärr verkar det som att IOK har tagit mer intryck av den kinesiska diktaturen än tvärt om. Förhoppningen att OS skulle leda till en förbättring av de mänskliga rättigheterna i Kina har trots allt grusats ganska ordentligt.

Ser man saken ur ett upphovsrättsperspektiv är det rätt svårt att tycka synd om kineserna. Kina är världens centrum för piratkopiering i industriell skala, och det som har med OS att göra är säkert inget undantag.

Teknikblogg

Detta är en blogg som handlar om datorteknik, programvara, systemutveckling, säkerhet, vetenskap och annat diverse skoj som råkar intressera för tillfället.

Jag är obotligt nyfiken och skriver bland annat om nyheter, lärdomar, teknikskvaller, analyser och praktiska tips.

sidfot