Lars Olofsson punkt se

Innehåll

Foto

Tankar och åsikter om teknik, programvara, film och annat som just nu intresserar en programvaruingenjör från Lund.

Kontakta mig

  • kuverte-postadress

Sök i teknikbloggen

Om webbplatsen

Teknik

B2Evolution PHP MySQL Apache

Webbstandarder

Valid XHTML 1.0 Valid CSS

Copyright © Lars Olofsson
2003-2008

ämne

God Jul eller Domedag

Postat 2012-12-21, kl 19:09 • Ämne: Jul

Så var det då dags för julfirande igen och kanske jordens undergång. Vilket som är värst, ja det är svårt att säga. Men omväxling förnöjer.

Den ena begivenheten lär ha något att göra med en snubbe som ska ha fötts för sådär en 2000 år sedan. På en del målningar har han skägg, och det är kanske kopplingen till den andra lite gladlynta mannen som iklädd rött åker omkring och delar ut presenter. Man får vara glad att den traditionen fick fäste före dagens paranoida skräck för läskiga farbröder. En äldre skäggig främmande man som ger presenter till barn? Hallå där... stopp och belägg! :santa:

Nytt för i år är att kalaset kanske blir avblåst redan den 21 december, på grund av världens undergång. Orsaken till rabaldret är att Mayafolkets kalender tar slut, eller börjar om, den 21 december 2012.

Mayakalenderns "stora cykel" på 5125 år tar sin början i Mayafolkets skapelsemyt om den fjärde världen, den vi nu lever i. Enligt Maya har det funnits tre världar tidigare som har gått under i naturkatastrofer. Så en del hoppas att det ska hända något lite speciellt nu när vi ändå har väntat i över 5000 år. Om jag minns rätt så förutspår TV-serien X-Files att utomjordingarnas invasion och kolonisation börjar på allvar den 21/12. Det kan man hålla utkik efter. :alien:

Löften om undergång till trots har jag ändå köpt lite julklappar och släpat hem en julgran. Man kan aldrig vara säker på att slippa genomlida julstressen. Det är ju knappast första – eller sista – gången som domedagsprofeterna har haft fel. :p

Ha en God Jul och ett Gott Nytt Ã…r!

ämne

God Jul

Postat 2007-12-24, kl 00:01 • Ämne: Jul

[Bild: Merry Christmas]

Vila med muspekaren över bilden för att se lösningen

ämne

God Jul

Postat 2006-12-24, kl 00:01 • Ämne: Jul

[Bild: Merry Christmas]

Vila med muspekaren över bilden för att se lösningen

ämne

16 bra fototips inför julfirandet

Postat 2006-12-23, kl 09:51 • Ämne: Jul

Digital Photography School har en läsvärd artikel som går igenom vad man ska tänka på för att ta bra foton av julfirandet.

Digital Photography School: "I thought a quick tutorial on the topic of Christmas Photography might be appropriate. Here are 16 tips and ideas to try that come to mind for digital camera owners wanting to capture the big day"

Läs artikeln här: Digital Photography School - 16 Digital Photography Tips for Christmas

Andra bloggar

Andra bloggar om: , ,

ämne

Spammarnas juloffensiv har börjat

Postat 2006-12-23, kl 00:52 • Ämne: Bloggande, Jul

När vi andra tar ledigt har bloggspammarna högsäsong. Årets juloffensiv har bara börjat.

Mönstret går igen från tidigare år. Under Jul- och nyårshelgerna passar reklamnissar på att pumpa ut så mycket skräp i kommentarerna som möjligt. Förhoppningen är att de ska få ligga kvar så länge att de hinner indexeras av Google.

Om man inte kan hålla ett vakande öga på sin blogg under helgerna kan det vara en bra idé att stänga av kommentarsfunktionen. Låt inte spammarna få lön för mödan.

Andra bloggar

Andra bloggar om: , ,

Teknikblogg

Detta är en blogg som handlar om datorteknik, programvara, systemutveckling, säkerhet, vetenskap och annat diverse skoj som råkar intressera för tillfället.

Jag är obotligt nyfiken och skriver bland annat om nyheter, lärdomar, teknikskvaller, analyser och praktiska tips.

De senaste inläggen

sidfot