Lars Olofsson punkt se

Innehåll

Foto

Tankar och åsikter om teknik, programvara, film och annat som just nu intresserar en programvaruingenjör från Lund.

Kontakta mig

  • kuverte-postadress

Sök i teknikbloggen

Om webbplatsen

Teknik

B2Evolution PHP MySQL Apache

Webbstandarder

Valid XHTML 1.0 Valid CSS

Copyright © Lars Olofsson
2003-2008

Detta är Lars Olofsson

Senast uppdaterat 2007-12-04, klockan 00:48
Foto

Hej och välkommen!

Jag är en 36-årig programvaruingenjör som bor i Lund. Jag har varit passionerat intresserad av datorer och programvara i över 20 år och arbetat med konsultuppdrag och professionell systemutveckling sedan 1997.

Bakgrund

Uppvuxen Osby i norra Skåne. Efter avslutad gymnasieingenjörutbildning i elektronik och telekommunikation 1991 pluggade jag programvaruteknik och ekonomi på Blekinge Tekniska Högskola.

Programvaruutveckling är således både mitt yrke och min hobby. Andra ämnen som intresserar mig är: film, astronomi, fysik, journalistik, media, fotografering, historia, ekonomi, juridik, psykologi, retorik och språk. Jag försöker ständigt förbättra min förståelse för Danska, Norska och Tyska. I framtiden vill jag lära mig lite Ryska eller Franska. Det finns ju alltid något nytt och spännande att lära!

Som lite mera udda intressen kan jag nämna bokbinderi, typografi och klarsynta citat.

Kort geek-historia

Sedan -94 är jag Windows-knutte. Innan dess var jag Amiga-fantast. Före det hade jag en Sinclair ZX Specrum. Innan dess en Oric-1. Och min allra första dator var en Texas TI-99/4a.

Teknikblogg

Detta är en blogg som handlar om datorteknik, programvara, systemutveckling, säkerhet, vetenskap och annat diverse skoj som råkar intressera för tillfället.

Jag är obotligt nyfiken och skriver bland annat om nyheter, lärdomar, teknikskvaller, analyser och praktiska tips.

sidfot