Lars Olofsson punkt se

Innehåll

Foto

Tankar och åsikter om teknik, programvara, film och annat som just nu intresserar en programvaruingenjör från Lund.

Kontakta mig

  • kuverte-postadress

Sök i teknikbloggen

Om webbplatsen

Teknik

B2Evolution PHP MySQL Apache

Webbstandarder

Valid XHTML 1.0 Valid CSS

Copyright © Lars Olofsson
2003-2008

Kommentarsregler

Senast uppdaterat 2005-12-09, klockan 16:10

Använd sunt förnuft

Kommentarsfunktionen är till för att du som besöker teknikbloggen ska kunna säga vad du tycker och diskutera ämnet som inlägget handlar om. Det är naturligtvis helt okej att ha en annan åsikt än den jag själv står för.

Reglerna för att lämna kommentarer är i grunden bara sunt förnuft och god netikett. Webbplatsen övervakas kontinuerligt i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112).

Reklam ej tillåtet

Innehållet i en kommentar bör handla om ämnet som avhandlas i inlägget eller om själva inlägget i sig. Det innebär att reklam, kommersiella budskap, nonsens, och annat skräp som i huvudsak är till för att lyfta fram en webbplats, produkt eller tjänst inte är tillåtet.

Visa hänsyn

Språket i kommentaren ska hålla en god och civiliserad ton. Vidare får en kommentar inte innehålla material som är stötande, kränkande, utgör hotelser eller på annat sätt bryter mot svensk lag.

Skillnader i åsikt är inget hinder för att ha en vänlig och trevlig diskussion.

Kommentarer publiceras genast och utan föregående granskning. Varje författare ansvarar själv för de uppgifter och åsikter som uttrycks i respektive kommentar.

Kommentarer och personlig integritet

Det är viktigt att värna den personliga integriteten. Jag ser helst att du använder ditt eget namn och står för kommentarerna du skriver. Men jag har förståelse för att du kan ha orsak att vilja vara anonym. Du kan då välja att skriva en kommentar under pseudonym, eller ange "Anonym" istället för ditt riktiga namn.

E-postadress obligatorisk

Det är viktigt att du alltid lämnar en fungerande e-postadress så jag kan kontakta dig. Din e-postadress visas aldrig för andra besökare och kommer inte heller att användas för några andra ändamål.

Publiceringsrätt

Genom att skriva och publicera en kommentar accepterar du att kommentaren visas i anslutning till inlägget, och blir tillgänglig att läsa för andra besökare på denna webbplats.

Regler för Trackbacks

Har du skrivit ett inlägg på din egen blogg eller hemsida där du hänvisar till något inlägg på teknikbloggen får du gärna skapa en trackback. Det innebär att det automatiskt skapas en länk till ditt inlägg så att besökare på denna webbplats lätt kan hitta det du skrivit.

För trackbacks gäller samma regler som för kommentarer.

Om inte ditt publiceringsverktyg stödjer trackbacks rekommenderar jag Wizbang Standalone Trackback Pinger.

Radering

Jag förbehåller mig rätten att vid behov radera kommentarer och trackbacks enligt mitt eget godtycke. På samma sätt kan delar av innehållet komma att raderas eller formateras om för att rädda en i övrigt värdefull kommentar.

Det kan inte nog poängteras att sådan redigering bara sker i undantagsfall, och att det då klart kommer att framgå att kommentaren ändrats.

Teknikblogg

Detta är en blogg som handlar om datorteknik, programvara, systemutveckling, säkerhet, vetenskap och annat diverse skoj som råkar intressera för tillfället.

Jag är obotligt nyfiken och skriver bland annat om nyheter, lärdomar, teknikskvaller, analyser och praktiska tips.

sidfot